Avoin lähdekoodi

Kun ohjelmiston lähdekoodi on avoin, voi kuka tahansa tutustua siihen ja kehittää sitä omien tarpeidensa mukaan. Avoimen lähdekoodin ohjelmistot ovat maksuttomia ja tyypillisesti kaikkien saatavilla internetissä. Ohjelmistoja, joissa on avoin lähdekoodi, ei voi myydä.

 

Avoimen lähdekoodin ohjelmissa on usein lisenssi, joka edellyttää että kaikki ohjelmaan tehdyt muokkaukset ja uudet ominaisuudet ovat myös avoimen lähdekoodin piirissä. Näin kertaalleen maksuttomana saadun ohjelmiston pohjalle ei voi esimerkiksi tehdä uutta, maksullista versiota.

Yhteisön koko ja laatu ratkaisevat

Usein avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kehittämisestä vastaa asiantuntijayhteisö, joka kontrolloi itse itseään. Yhteisön laajuus ja sen toiminnan sisäinen organisointi ratkaisevat usein sen, jääkö ohjelmisto tähdenlennoksi vai tuleeko siitä pitkäaikainen tuote, johon voi luottaa myös yrityskäytössä.

Drupal on johtava avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä

Drupal on yksi maailman merkittävimmistä avoimen lähdekoodin ohjelmistoista ja johtava avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä. Verkkojulkaisut käyttää Drupalia ensisijaisena julkaisujärjestelmänään. Drupalin tuotekehitysyhteisöön kuuluu satoja tuhansia asiantuntijoita ja se on alallaan maailman suurimpia. Drupalin taival alkoi vuonna 1999 ja järjestelmän suosio kasvanut tasaisesti. Drupal-osaamista on saatavilla runsaasti sekä Suomessa että kaikkialla maailmassa.

Ei-kaupallinen tuote kaupalliseen käyttöön

Vaikka Drupal ja muut avoimen lähdekoodin ohjelmistot eivät maksa mitään, niillä on lähes rajattomat hyödyntämismahdollisuudet kaupallisessa käytössä. Käytännössä kaikki maailman merkittävimmät yritykset käyttävät avoimen lähdekoodin ohjelmistoja. Drupalin käyttäjiin kuuluvat mm. McDonald's, Sony, Nokia, Google ja Nike.

Vaikka Drupal ja muut avoimen lähdekoodin ohjelmistot eivät maksa mitään, niillä on lähes rajattomat hyödyntämismahdollisuudet kaupallisessa käytössä.

Asiakkaan kannalta Drupalin kaltaisen avoimen lähdekoodin ohjelmiston suuri etu on se, että kaikki heille rakennetut ominaisuudet ovat myös avoimen lähdekoodin piirissä. Näin ollen ominaisuudet toteuttanut taho ei voi rajoittaa niiden hyödyntämistä ja jatkokehittämistä. Ainoa rajoite on se, ettei avoimen lähdekoodin päälle rakennettuja toiminnallisuuksia voi sinänsä alkaa myydä. Tällaista tarvetta tulee harvoin eteen.

Verkkojulkaisut rakentaa avoimella lähdekoodilla

Avoimen lähdekoodin Drupal on Verkkojulkaisujen pääasiallinen julkaisujärjestelmä. Teemme lisäksi kehitystä Drupalin pohjana olevalla PHP-tekniikalla. Myös rakentamamme PHP-sovellukset ovat avointa lähdekoodia. Asiakkaamme voivat hyödyntää ja jatkokehittää rakentamiamme sivustoja, palveluita ja toimintoja rajoituksetta ja kenen kanssa tahansa. Tavoitteenamme on palvella asiakkaitamme niin, että he haluavat tehdä kehitystyötä pitkäjänteisesti kanssamme, koska kokevat meidät parhaaksi mahdolliseksi kumppaniksi. Katso miten muuten digitoimisto voi auttaa asiakkaitaan.

Verkkojulkaisut rakentaa avoimella lähdekoodilla

Avoimen lähdekoodin Drupal on Verkkojulkaisujen eniten käyttämä julkaisujärjestelmä. Teemme lisäksi kehitystä Drupalin pohjana olevalla PHP-tekniikalla. Myös rakentamamme PHP-sovellukset ovat avointa lähdekoodia.

Kysy lisää avoimen lähdekoodin mahdollisuuksista. Voit täyttää sivun alareunassa näkyvän lomakkeen tai lähettää sähköpostia Timo Salmiselle, osoitteeseen timo.salminen@
verkkojulkaisut.fi
.